‘Goh, dat doen wij niet met ons kind hoor. Je weet tegenwoordig niet meer wat ze met die foto’s doen’.

En daar sta je dan met je mond vol tanden. Kijk, ik heb natuurlijk weleens gehoord van die zin “Ik wil mijn kind niet op social media want…” maar ik heb er eigenlijk nooit echt nog bij stilgestaan. Ik bedenk me dan meteen wie deze foto’s dan voor wat zou moeten gaan gebruiken?

Natuurlijk heb ik respect voor ieders keuze hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik begrijp ook zeker bepaalde standpunten van moeders en vaders die hier heel erg bewust niet voor kiezen. Toch is social media in de laatste jaren onmisbaar geworden en zal het gebruik ervan alleen maar blijven toenemen, al roepen we allemaal wat anders. Want, in hoeverre is Facebook betrouwbaar? En wie is ook alweer de eigenaar van Instagram… juist, Facebook! Maarja. Voor ons is het vanzelfsprekend dat we het inzetten om onze leuke dingen op te delen. Ook mijn kinderen zijn daarom een onderdeel van mijn social media accounts.

Zelf vind ik het ontzettend leuk om andermans babies en kids te zien glunderen, blunderen, groeien en ontwikkelen. Ook al zie je sommige mensen nooit meer, of niet zo vaak, zo krijg je toch nog wat positieve en soms zeer verrassende dingen mee. Dingen die bij hun horen, ook dat ze ouders worden en hoe ze dat beleven. En andersom ook. Dat is leuk, want het maakt jou al persoon. Op de eerste plaats ben je natuurlijk nog altijd gewoon moeder. Je deelt waar je trots op bent, en dat zijn de kids.

Er zijn natuurlijk wel dingen waar we rekening mee moeten houden. Uiteraard deel ik geen blote billen foto’s en hysterische huilmomenten. Ik vermoed dat ze mij dit nu niet, en later al helemaal niet, in dank af gaan nemen.  Dat ze later op hun eerste middelbare schooldag meteen worden gedonfronteerd met die ene foto met dat huilgezichtje… ik weet het nog te voorkomen.

Op mijn FB en Insta zijn hele leuke, charmante, schattige foto’s van kleine lieve, vrolijke en knappe meisjes te zien. Net als op de profielen van al die andere mama’s die ik volg. Jongens kunnen het ook zijn 😉 En zo lijkt het dan weer alsof opvoeden en het hele mama zijn 1 grote, roze wolk is… Tja, Social Media. Hate it, or love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *