Leuk zo een dochter die helemaal weg is van poppetjes, kleertjes, speentjes en alles wat met babies te maken heeft. Maar als je er eenmaal in mee gaat, kom je daar niet zo maar vanaf! Ik ben regelmatig oma die op de kinderen moet passen, terwijl madam met open mond naar tv kijkt… bijvoorbeeld. En ohwee als ik de pop neerleg om een doek te pakken voor de tafel. Dat kan niet, oma is aan het oppassen en dus moet ik de baby dragen. 

Ik leg dan uit dat oma’s ook gewoon poetsen als er kinderen zijn, maar in haar wereld is deze oma niet zo. En als ze dan terugkomt van haar ‘werk’ volgt er een hele overdracht. Hoe het was, wat ze allemaal aan heeft gehad, waar we zijn geweest, wie er op bezoek is geweest, alles wordt uit de kast getrokken om mij maar zo lang mogelijk bezig te houden.

Ik ben dus ook regelmatig bezig met de vraag, ‘Hoe ver laat ik dit gaan?’. Omdat ik thuis werk, of in de avonduren bezig ben, is het niet logisch dat mijn dochter naar een opvang gaat. Ik heb er ook geen goede ervaringen mee. Financieel niet, maar ook zeker niet wat betreft resultaat. In de buurt zitten kinderopvangadressen die niet drukbezocht zijn. Een middagje binnenspeeltuin levert veel meer sociale contacten op dan een dagje opvang. Maar het zou ZO fijn zo nu en dan een persoon te hebben die haar gewoon even bezig kan en wíl houden.

Dus, hier zit ik dus met die pop in mijn armen te schrijven. Ik moet het soms inplannen, dat spelen. Ik merk dat ik ontzettend veel tijd kwijt ben aan het huishouden alleen al, en dan heb ik nog niet eens wat kunnen doen aan werk!

Als ik in de ochtend weg zou gaan voor werken en ik zou thuis komen na een dag weg te zijn geweest, zou ik bergen te verzetten hebben. Was, strijk, vouw, poets en schoonmaakwerk zouden mij alleen al tot een uur of 21 bezig houden. En de boodschappen heb ik dan hopelijk al wel kunnen doen. Hoe doen jullie dat toch werkende moeders?

Daarom is het thuiswerken zo fijn voor me. Dat kan ik doen op momenten dat het me uitkomt. Een luxe positie, dat lijkt zo. Dat is het in feite niet. Ik ben veel meer tijd kwijt op een dag aan dingen die ik moet doen. Maar het levert wel meer tijd op met mijn kids. En ik kan me bewegen waar ik maar wil. Als ik nu op school moet komen omdat mijn kind wat heeft, dan heb ik aan niemand verantwoording af te geven. Ziektes, studiedagen, snotneusjes, luizen het huis uitwerken (gadver) het kan allemaal. 

Ben jij nou ook op zoek naar werk vanuit huis? Hou dan deze site in de gaten. Ik kom binnenkort met hele leuke dingen bestemd voor moeders zoals jij en ik die onze handen vol hebben aan huishouden en opgroeiende kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *